Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Is gordelroos besmettelijk? Ontdek de feiten

26 Jul 2024
door Sanvita Healthy

Is gordelroos besmettelijk? Deze vraag houdt veel mensen bezig, vooral als ze zelf of iemand in hun omgeving met deze pijnlijke aandoening te maken krijgt. Het antwoord is: ja, gordelroos is heel besmettelijk!

In deze blog duiken we dieper in de wereld van gordelroos, onderzoeken we de besmettelijkheid ervan en verkennen we natuurlijke manieren om ermee om te gaan.

We kijken naar de oorzaken, symptomen en mogelijke behandelingen, met speciale aandacht voor natuurlijke oplossingen zoals paardenmelk capsules.

De besmettelijkheid van gordelroos: wat je moet weten

Gordelroos is inderdaad besmettelijk, maar niet op de manier die je misschien denkt. Het virus dat gordelroos veroorzaakt, het varicella-zoster virus. Dit herken je misschien, want het is hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt. Als je ooit waterpokken hebt gehad, blijft het virus non-actief in je lichaam aanwezig. Gordelroos ontstaat wanneer dit virus weer actief wordt.

Hier zijn enkele belangrijke feiten over de besmettelijkheid van gordelroos:

  1. Je kunt gordelroos niet direct van iemand anders krijgen.
  2. Wel kun je het varicella-zoster virus overdragen aan iemand die nog nooit waterpokken heeft gehad.
  3. De besmettelijke periode begint wanneer de blaasjes verschijnen en duurt totdat alle blaasjes zijn ingedroogd en korstjes hebben gevormd.
  4. Het vocht in de blaasjes bevat het virus en is zeer besmettelijk bij direct contact.

Om besmetting te voorkomen, is het belangrijk om de aangedane huid te bedekken en regelmatig je handen te wassen. Vermijd ook direct contact met mensen die nog nooit waterpokken hebben gehad, zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand.

Herkennen van gordelroos: symptomen en verloop

Gordelroos kan zich op verschillende manieren ontwikkelen. Er zijn enkele kenmerkende symptomen die je kunnen helpen gordelroos te herkennen:

  1. Pijn, branderig gevoel of tintelingen in een specifiek gebied van de huid
  2. Rode uitslag die zich ontwikkelt tot blaasjes
  3. Jeuk, soms onverklaarbaar en over je hele lichaam
  4. Koorts en algemeen gevoel van onwel zijn
  5. Hoofdpijn, bij vlagen of lichtelijk aanwezig
  6. Gevoeligheid voor licht in de ogen

Hoelang duurt gordelroos

Het verloop van gordelroos kan verschillen per persoon. Mensen met een hoge weerstand, een gezonde darmflora en gezonde huid zijn meestal binnen een maand door de klachten heen.   Echter gaat bij de meeste volwassenen als volgt:

  • Week 1-2: Je voelt pijn of tintelingen in een bepaald gebied van je huid.
  • Week 2-3: Er verschijnt een rode uitslag die zich ontwikkelt tot blaasjes.
  • Week 3-5: De blaasjes beginnen in te drogen en vormen korstjes.
  • Week 5-6: De korstjes vallen af en de huid geneest.
  • Week 6 tot maanden verder: postherpetische neuralgie

Het is belangrijk om op te merken dat de pijn soms kan aanhouden, zelfs nadat de uitslag is verdwenen. Dit wordt postherpetische neuralgie genoemd en kan weken of zelfs maanden duren. Zo snel mogelijk beginnen met paardenmelk capsules helpt de klachten sterk te verminderen en de tijd te verkorten.

is gordelroos besmettelijk; paardenmelk capsules

Natuurlijke oplossingen voor gordelroos: paardenmelk capsules

Naast medische behandelingen is er ook een natuurlijke oplossing om gordelroos symptomen tegen te gaan. Een bijzondere en vaak over het hoofd geziene aanpak is het gebruik van paardenmelk, zowel in capsulevorm als in bodylotion.

Paardenmelk is van nature rijk aan vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die je immuunsysteem kunnen ondersteunen en je huid kunnen voeden. Hier zijn enkele voordelen van paardenmelk bij gordelroos:

  1. Versterking van het immuunsysteem: Paardenmelk bevat meer dan 40 soorten natuurlijke antilichamen die je weerstand boosten.
  2. Ontstekingsremmende eigenschappen: De omega-3 vetzuren in paardenmelk helpen ontstekingen door het hele lichaam te verminderen.
  3. Huidbooster van binnenuit: Paardenmelk capsules geven je huid van binnenuit alles wat nodig is voor een gezonde aanmaak van huidcellen.
  4. Huidverzorging: De paardenmelk bodylotion kalmeert de geïrriteerde huid en hydrateert de huid langdurig.
  5. Pijnverlichting: Veel mensen ervaren een verzachtend effect op de pijn en jeuk die met gordelroos gepaard gaan bij gebruik van paardenmelk capsules.

Het gebruik van paardenmelk capsules ondersteund je lichaam van binnenuit. De bodylotion biedt directe verlichting voor je huid. Het is een holistische aanpak die zowel op interne als externe factoren inspeelt.

Naast paardenmelk zijn er nog andere middelen die kunnen helpen bij gordelroos:

  • Koude kompressen om de jeuk te verlichten
  • Havermoutbaden om de huid te kalmeren
  • Vitamine B12 supplementen voor zenuwgezondheid
  • Stress-reducerende activiteiten zoals meditatie of yoga

Onthoud dat natuurlijke oplossingen tijd nodig hebben om effect te hebben. Geef je lichaam de kans om te herstellen en wees geduldig met het proces. De meeste mensen ervaren met het gebruik van paardenmelk capsules binnen enkele dagen verlichting. De totale periode is drie maanden, om gordelroos helemaal te laten verdwijnen.

Kies voor de kracht van de natuur en geef je lichaam de ondersteuning die het verdient!