- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Dientamoeba Fragilis behandeling op een nieuwe manier
Als je ooit last hebt gehad van dientamoeba fragilis behandeling, dan weet je hoe frustrerend het kan zijn. Deze parasiet kan een scala aan onaangename symptomen veroorzaken, waaronder buikpijn, diarree en vermoeidheid. Maar maak je geen zorgen, er zijn effectieve behandelingen beschikbaar die je snel weer op de been kunnen helpen.
Wat is Dientamoeba Fragilis?
Dientamoeba fragilis is een eencellige parasiet die in de darmen leeft. Het kan leiden tot dientamoebiasis, een aandoening die vooral darmklachten veroorzaakt. Hoewel het vaak voorkomt, wordt het niet altijd herkend als de oorzaak van darmklachten. Het is belangrijk om te weten dat deze parasiet zich via fecale-oraal contact verspreidt. Dat betekent dat het kan worden overgedragen door voedsel of water dat besmet is met de ontlasting van een geïnfecteerd persoon.
Dientamoba Fragilis symptomen
De symptomen van een Dientamoeba fragilis-infectie kunnen variëren van mild tot ernstig, en sommige mensen kunnen zelfs asymptomatisch zijn. Dat betekent dat ze geen merkbare symptomen vertonen, terwijl de parasiet wel aanwezig is. Hier zijn enkele dientamoba Fragilis symptomen:
- Diarree: Dit is het meest voorkomende symptoom. Het kan variëren van mild tot ernstig en kan gepaard gaan met frequente stoelgang en waterige ontlasting.
- Buikpijn: Patiënten met Dientamoeba fragilis-infecties ervaren vaak buikpijn, krampen en ongemak in de onderbuik.
- Vermoeidheid: Sommige mensen met dientamoebiasis melden vermoeidheid en zwakte.
- Winderigheid en opgeblazen gevoel: Gasvorming en een opgeblazen gevoel kunnen ook voorkomen.
- Gewichtsverlies: In ernstige gevallen kan onbedoeld gewichtsverlies optreden als gevolg van aanhoudende diarree en verlies van eetlust.
- Misselijkheid en braken: Hoewel minder vaak voorkomend, kunnen misselijkheid en braken optreden bij sommige patiënten.
Het is belangrijk op te merken dat de symptomen van Dientamoeba fragilis-infectie vaak lijken op die van andere darminfecties, zoals Giardia en amoeben.
Behandelingsopties voor Dientamoeba Fragilis
Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar voor een dientamoeba fragilis behandeling. Deze omvatten:
- Antibiotica: Dit is de meest voorkomende behandeling. Medicijnen zoals metronidazol of paromomycine kunnen worden voorgeschreven om de parasiet te doden. Wel is een nadeel dat je ook gezonde darmbacteriën dood.
- Probiotica: Deze kunnen helpen om de balans van goede bacteriën in je darmen te herstellen, wat kan bijdragen aan je herstel.
- Dieetveranderingen: Het kan nuttig zijn om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden die de symptomen kunnen verergeren, zoals vette producten of voedingsmiddelen met veel suiker.
- Paardenmelk capsules kuur: Paardenmelk bevat van origine meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen die je darmflora gezond maken. Het komt voor circa 90% overeen met moedermelk, wat het goed en licht verteerbaar maakt voor het menselijk lichaam.
Voorkomen van Dientamoeba Fragilis
Voorkomen is beter dan genezen. Het onderhouden van goede hygiënepraktijken, zoals regelmatig handen wassen, kan helpen om de verspreiding van dientamoeba fragilis te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig te zijn met wat je eet en drinkt, vooral als je reist naar gebieden waar de parasiet veel voorkomt.
Dientamoeba Fragilis alternatieve behandeling
Een steeds meer gebruikte Dientamoeba Fragilis alternatieve behandeling is het innemen van paardenmelk capsules. Van nature bestaat paardenmelk uit meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Je darmflora is een complex samenspel van miljoenen bacteriën. Een of twee specifieke stofjes gaan daar niet of nauwelijks bij helpen.
Omdat paardenmelk licht verteerbaar is en veel op moedermelk lijkt, kunnen mensen met gevoelige darmen paardenmelk als een van de weinige zuivel soorten goed verdragen. Het helpt de darmflora weer in balans te brengen en gaat zo schadelijke bacteriën en dus parasieten tegen.
Paardenmelk als alternatieve behandeling tegen Dientamoeba Fragilis is geen quick-fix oplossing. De meeste mensen hebben tussen de twee en drie maanden nodig voordat ze klachtenvrij of nagenoeg klachtenvrij zijn.
Hoe werken paardenmelk capsules?
De capsules zijn gevuld met biologische paardenmelk poeder, zonder kunstmatige toevoegingen. Zo blijven we dicht bij de natuur. De dosering van de capsules is vijf per dag, allemaal tegelijk. Deze neem je in met een glas water en kan op het moment van de dag wat voor jou het beste uitkomt. De dosering bouw je op met de eerste dag één capsule, de tweede dag twee capsules en zo door naar vijf vanaf de vijfde dag.
De eerste twee weken worden voornamelijk afvalstoffen afgevoerd. Dat merk je doordat je darmen anders gaan werken dan voorheen. Na deze twee weken start het opbouwen van de darmflora. Dit duurt tussen de 8 tot 12 weken. Als je van je klachten af bent kun je na drie maanden stoppen met de capsules. Heb je chronische darmklachten en zijn ze met de capsules sterk afgenomen, maar nog niet volledig weg, kun je vanaf de vierde maand een onderhoudsdosering aanhouden van bijvoorbeeld twee capsules per dag.